Fileweek: Elizabeth werd verliefd in de file

PROVINCIE UTRECHT - Urenlang aanschuiven in de file, in de auto naast je schuift een knappe man mee. Hoe maak je contact? Hoe flirt je in de file? Het is een lastige kwestie, maar Elizabeth uit Soest wist meteen wat ze moest doen toen het haar overkwam.
En het resultaat? Ze is getrouwd met haar liefde die ze tegen kwam in de file. "Het is alweer twintig jaar geleden, toen ik de A4 kwam oprijden. Ik zag iemand en dacht: die is echt leuk!", vertelt ze.

FLIRTEN

Elizabeth ging ervan uit dat het daarbij bleef maar niets was minder waar. Ze reed vanuit Amsterdam naar Voorburg en passeerde een tankstation.
"Ik zag hem voorbijrijden en ik keek, ik keek en keek nog een keer. En ik dacht, hoe kom ik nou in contact? En op een gegeven moment stond het stil, dus toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik naast hem gaan staan omdat er een plek vrij kwam. Ik dacht, het is nu of nooit", aldus Elizabeth.

HUWELIJK

Hoewel ze heel zenuwachtig was, nam ze toch het initiatief. "Ik deed mijn raampje open en hij deed gelukkig ook zijn raampje open. En toen zei hij: zullen we afspreken? Het was eigenlijk meteen raak. Het was liefde op het eerste gezicht."
De tortelduifjes zijn vervolgens naar een parkeerplaats gereden en hebben telefoonnummers uitgewisseld. Een afspraak gemaakt en een jaar later waren ze getrouwd.

TIPS

Michel van Velde, de oprichter van
, herkent veel in het verhaal van Elizabeth. Hij besloot zelfs om er meer mee te doen door een website op te richten.
Op fileflirt kun je een boodschap achterlaten voor je flirt. Het enige wat je hoeft te doen is het kentekennummer te noteren en op kantoor of thuis een berichtje te plaatsen. De site is geen datingbureau, ze brengen fileflirters alleen met elkaar in contact.

SINGLES

"Er wordt heel veel geflirt in Nederland. Er zijn 1,2 miljoen singles in Nederland actief op zoek naar een partner. En ja, wat is nou de perfecte plekken om te flirten? In de file natuurlijk!", aldus Van Velde.
Volgens Van Velde kan iedereen flirten in de file. Omdat het niet zo moeilijk is. Je moet goed om je heen kijken en vooral niet wanhopig ovekomen. "Toeteren is dus uit den boze omdat het wat opdringerig gaat worden", aldus de expert.

FILEWEEK

Deze week staat RTV Utrecht in het teken van de
. Hoe lang staan we op de snelwegen bumper aan bumper, wat kost dat ons, welke maatregelen kun je nemen om files te vermijden, wat kun je doen om je te vermaken in de file (de beste fileflirts) en hoe ziet de toekomst eruit?
De komende dagen dus nog veel meer over files bij RTV Utrecht. Niet alleen hier op de site en sociale media, maar ook in onze programma's op radio en televisie.
Elizabeth is niet de echte naam van de fileflirtster in dit verhaal. Haar naam is wel bekend bij de redactie.

Fileflirter Elizaberth raakte verliefd in de file
Expert: "Toeter vooral niet als je wil fileflirten"