Cavia's Máximapark dood teruggevonden

© Leidsche-Rijn nieuws
LEIDSCHE RIJN - Het lijkt erop dat de cavia's in het Máximapark het niet hebben overleefd. Dit weekend werd in het park in Leidsche Rijn een nestje cavia's gevonden, maar de moeder en twee kleintjes lieten zich niet vangen.
Vandaag zijn twee cavia's dood teruggevonden in een tuin vlakbij de Samenloop in het Máximapark, waar ze in eerste instantie waren aangetroffen. Een omwonende stuurde foto's naar de lokale nieuwssite Leidsche-Rijn nieuws.nl.

WREED

Een andere omwonende van het park mailde naar onze redactie dat ze een cavia "half opgegeten" had teruggevonden op een pad in het Máximapark. Ze vindt het wreed dat de cavia's überhaupt zijn achtergelaten in het park. "Cavia's in het wild hebben geen schijn van kans", schrijft ze. "Tamme cavia's zijn niet geschikt om zelfstandig buiten te leven, dat kunnen ze niet. Dus als je van je cavia's af wil, kun je ze beter naar een opvang brengen."
Drie kleintjes uit het nestje zijn dit weekend al wel opgehaald door de Dierenambulance. Hoe het daar mee gaat is onbekend.