"Nieuwegein heeft wel wat dingetjes, maar dit bedenk je niet"

NIEUWEGEIN - Bewoners van de wijk Batau-Noord in Nieuwegein werden vanochtend opgeschrikt door een dodelijke schietpartij. "Mijn vriendin belde en ja hoor, weer een scène hier in de wijk", aldus een van hen.
In 2013 werd er in de buurt namelijk ook al een man doodgeschoten. De man die rond 7.45 uur vanochtend om het leven kwam zou volgens omstanders Nieuwegeiner Adjai Badloe zijn.

VRIEND

Er werd meerdere keren geschoten. "Ik dacht dat het vuurwerk was", vertelt een omwonende. "Want het is het einde van het jaar en de jongens lopen hier rond met Romeinse kaarsen en vuurpijlen. Niet wetende dat er dus weer iemand geliquideerd is hier. Want een aantal jaar geleden is een bekende van mij, een vriend van mij, ook al geliquideerd."
Hij had, ondanks dat het dus al eerder gebeurde, niet nog een schietpartij in de buurt verwacht. "Je bedenkt het niet dat het in Nieuwegein gebeurt. Nieuwegein heeft wel wat dingetjes, maar dit soort dingen bedenk je niet."

KLEMGEREDEN

De twee vermoedelijke daders zouden vlak na de schietpartij hun vluchtauto in Vleuten in brand hebben gestoken. Daarna vluchtten ze in een andere auto via Wilnis en Vinkeveen naar Amsterdam, waar ze door een arrestatieteam werden klemgereden. Nadat politiemensen waarschuwingsschoten losten konden ze worden
.
Burgemeester Frans Backhuijs merkt dat de bewoners geschrokken zijn. "De komende dagen zijn politie en recherche er nog druk mee en we wachten het onderzoek af. Natuurlijk spreken mensen in de buurt erover met elkaar en daarom zijn de komende dagen Stadstoezicht, onze wijkcoördinator en de wijkagenten extra aanwezig."
Toch is niet iedereen in de wijk geschrokken. "Ik ben niet bang", vertelt een buurtbewoner. "Echt niet. Want het kan overal gebeuren. In elke wijk. En je kunt het niet tegenhouden."

Buurt geschrokken van dodelijke schietpartij