Meer ruimte voor voetganger en fietser op Ooster- en Westerkade

UTRECHT - De gemeente Utrecht wil meer ruimte voor voetgangers en fietsers op de Oosterkade en de Westerkade aan de rand van de binnenstad. Samen met omwonenden is een plan gemaakt voor de herinrichting van de kades.
De kades krijgen nieuwe bestrating en straatlantaarns die hetzelfde zijn als in de opgeknapte straten van de zuidelijke binnenstad. Ook worden de kades groener met meer bomen.

PARKEERPLAATSEN

Enkele parkeerplaatsen verdwijnen om ruimte te maken voor voetgangers en fietsers en de kades een prettiger plek te maken om te verblijven. Ook worden maatregelen genomen voor het verminderen van de parkeerdruk. Als deze voldoende effect hebben, verdwijnt mogelijk nog een deel van de parkeerplaatsen.
Half december is er een informatiebijeenkomst waar belangstellenden vragen kunnen stellen en hun mening kunnen geven over het plan.

LOGISCH

De herinrichting is volgens de gemeente "een logische volgende stap" na de ingebruikname van station Vaartsche Rijn en later ook nog de Uithoflijn. Daarnaast zorgt de toenemende populariteit van Rotsoord en Ledig Erf voor veel extra fietsers en voetgangers.