Eindejaarsgesprekken worden gevoerd - tijd voor een campagne voor gelijk loon

UTRECHT - Als een man en een vrouw precies hetzelfde werk doen, dan verdient de man in de meeste gevallen nog altijd meer dan de vrouw. Dat blijkt uit onderzoek van het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht.
De organisatie begint meteen een nieuwe campagne voor gelijke beloning - juist omdat rond deze tijd de eindejaarsgesprekken worden gevoerd. Volgens het college is het meestal geen boze opzet van de werkgever dat een vrouw minder betaald krijgt.

VALKUILEN

"Het loopt gewoon telkens op dezelfde punten mis", zegt Adriana van Dooijeweert, de voorzitter van het college. "Om een voorbeeld te noemen: als iemand wordt aangenomen dan wordt vaak ingeschaald op basis van wat iemand daarvoor verdiende. Dat is niet transparant, dat is niet op de functie gebaseerd."
Andere valkuilen zijn de inschaling op basis van salarisonderhandeling, in plaats van op relevante werkervaring, en het bieden van arbeidsmarkttoeslagen om schaars personeel aan te trekken. Dat werkt bijna altijd in het nadeel van vrouwen, zegt het College.
Ook de inschaling na fusies of reorganisaties is vaak niet duidelijk. Overgangsregelingen, compensaties en arbeidsvoorwaardelijke afspraken zijn vaak niet transparant en dat levert weer een risico op ongelijke beloning op. Niet alleen tussen mannen en vrouwen, trouwens, maar ook tussen 'oude' en 'nieuwe' werknemers binnen de organisatie.

TRANSPARANT

Het zou al veel schelen als werkgevers zich bewust zijn van dit soort vaak onbedoelde effecten, zegt Van Dooijeweert. "Dus, wees transparant over hoe je mensen inschaalt en voer die gesprekken op een objectieve manier. Als je individuele afspraken maakt met mensen, zorg dan dat ze goed gedocumenteerd zijn. Dan heb je een inzichtelijk systeem. Ik denk als iedereen dat doet, dan komt het wel goed."

KOFFIEAUTOMAAT

Het is trouwens niet alleen een zaak voor de werkgevers, meent Van Dooijeweert. Werknemers zouden ook wel wat vaker bij de koffieautomaat over hun loon mogen praten. "Werknemers zijn vaak niet eens op de hoogte van onderlinge beloningsverschillen. In Nederland praten we niet zo makkelijk met elkaar over wat we verdienen."

Adriana van Dooijeweert over de campagne