Utrechtse school: "Geef jongens en meisjes ander onderwijs"

UTRECHT - Het Bonifatius College in Utrecht is één van de vijf scholen die de handen ineen slaan voor een verschil in onderwijs voor jongens en meisjes. Docenten van de vijf scholen komen aanstaande vrijdag in Utrecht samen om over het onderwerp te praten.
Natuurkundedocent Kees Hooijman van het Bonifatius College schreef jaren geleden al een lesboek dat rekening houdt met verschillende leerstijlen van jongens en meisjes.
Volgens hem zijn de verschillen duidelijk: "Jongens willen graag dingen zelf aanpakken, zelf uitzoeken hoe ze dingen moeten doen. Meisjes zijn veel sterker in het leren door na te doen, kopiëren, herhalen. Uitzonderingen daargelaten." Volgens Hooijman scoren jongens op het eindexamen uiteindelijk wel beter dan meisjes, maar haken ze onderweg vaak af.

STOEIEN

Volgens Hooijman gaat het niet om het idee dat jongens bijvoorbeeld meer willen stoeien dan meisjes, of dat ze meer geneigd zijn dingen kapot te maken. "Het voorbeeld van een pop bijvoorbeeld, mensen denken vaak dat jongens een pop meteen slopen, maar dat klopt niet. Jongens willen gewoon kijken hoe het ding gemaakt is."
De bijeenkomst is vrijdag in Utrecht, in het Louis Hartlooper Complex. Docent Kees Hooijman is vanavond te gast in UVandaag, na UNieuws om 17.00 uur, vanmiddag te zien op RTV Utrecht.

Natuurkundedocent Kees Hooijman in UVandaag over ander onderwijs voor jongens en meisjes

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.