15.000 bloembollen voor bijen op Paardenveld

UTRECHT - In het Utrechtse Paardenveld worden de komende tijd vijftienduizend bloembollen geplant. In het voorjaar wordt het daar één grote bloemenzee. Dat gebeurt niet omdat het er zo mooi uitziet, maar omdat de bijen dan iets te eten hebben.
De stad Utrecht doet het op zich nog niet zo gek, zegt Sonne Copijn van de Bee Foundation. De pijn voor de bijen zit hem vooral in het omringende platteland. "Het agrarisch landschap is in de afgelopen jaar een groene woestijn geworden. Vaak wordt het ook het 'grasfalt' genoemd, omdat er geen bloem meer bloeit."
De stad is wat dat betreft een ware oase voor de bij, maar extra voorraad bloemen is zeker welkom. "Ook in de stad is nog te weinig diversiteit in voedsel", aldus Copijn. "Bijen hebben veel meer bloemen nodig. Van het voorjaar tot en met het najaar moet er eigenlijk iets te eten zijn voor wilde bijen, hommels en vlinders."
De Bee Foundation gaat vanmiddag beginnen met het planten van de vijftienduizend bollen. Iedereen die wil helpen is welkom, maar moet wel zelf een schepje meenemen.

Sonne Copijn van de Bee Foundation
15.000 bloembollen geplant in Utrecht voor de bijen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.