OM: straf voor doodsteken Corrie te laag

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie vindt de straf die Lukasz S. heeft gekregen voor het doden van Corrie van Barneveld-van den Brink te laag. Bij die steekpartij in februari werd de 41-jarige Corrie met een mes neergestoken bij de Rabobank in Utrecht.
Lukasz S. werd eerder deze maand veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Het OM eiste eerder negen jaar celstraf naast de tbs en gaat in hoger beroep omdat deze straf volgens hen te laag is.
De rechtbank ziet de steekpartij als doodslag en niet als moord. De rechter meent dat er sprake is van voorwaardelijke opzet, gezien de plek van de steek in de buik. Of hij handelde met voorbedachten rade is niet vast te stellen volgens de rechter. Het slachtoffer is willekeurig gekozen. "Vanwege de totale willekeur kan iedereen zichzelf voorstellen dat hij of zij ook slachtoffer had kunnen zijn", aldus de rechtbank.
Het Openbaar Ministerie verwijt de verdachte dat hij zijn medicijnen niet had ingenomen. De rechtbank concludeert echter op basis van het rapport van de deskundigen dat het niet innemen van zijn medicijnen juist onderdeel van zijn ziekte is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.