Inwoners Maarn en Maarsbergen tegen entreegeld voor dagje Henschotermeer

WOUDENBERG/MAARN - De plannen om entreegeld te vragen voor een bezoek aan het Henschotermeer krijgen kritiek. Afgelopen weekend werd bekend dat familie Van de Lagemaat de nieuwe exploitant van de recreatieplas is en dat er binnenkort toegangsgeld wordt gevraagd. Ook wil de familie er horeca realiseren.
De Vereniging Bewonersbelangen Maarn Maarsbergen is fel tegen de plannen. "Het allerlaatste wat wij willen is dat het Henschotermeer en de 40 hectare natuurgebied straks een soort pretpark worden", zegt Frans Cremer van de vereniging. Ook vrezen de omwonenden dat gezinnen die het niet zo breed hebben wegblijven als ze moeten betalen. De bewonersvereniging vindt dat de natuur voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn.

RESPECT

De klagers krijgen in de Provinciale Staten steun van de PvdA. Maar volgens wethouder Gerrit Boonzaaijer van Utrechtse Heuvelrug zijn de zorgen niet nodig. Hij verwacht dat de nieuwe exploitant goed past op deze plek en dat hij met respect zal omgaan met het gebied.
Ook is bij de overdracht van de exploitatie vastgelegd dat het gebied voor iedereen toegankelijk moet blijven.

SUBSIDIE

Het Henschotermeer wordt nu nog geëxploiteerd door recreatieschap Utrechtse Heuvelrug, Vallei- en Kromme Rijngebied, maar die organisatie wordt opgeheven. De afgelopen tijd is gezocht naar een nieuwe exploitant en dat is de familie
.
De familie zegt dat entreegeld vragen nodig is om bijvoorbeeld het onderhoud te kunnen betalen. Het recreatieschap betaalde deze kosten met overheidssubsidies en uit parkeergelden. Daar zien de verenigde bewoners dan ook kansen. Zij willen dat de nieuwe exploitant dezelfde subsidie krijgt. Gecombineerd met het parkeergeld zou dat entreegeld overbodig moeten maken, denken zij.

ONDERZOEK

De exploitant zelf, de familie Van de Lagemaat, onderzoekt de komende tijd hoe het gebied rond het Henschotermeer precies wordt ingericht. Gezien de ontwikkelingen en de vele betrokken partijen, wil de familie inhoudelijk nog niets zeggen over de plannen.

Kritiek op toekomstplannen Henschotermeer
De plannen om entreegeld te vragen voor een bezoek aan het Henschotermeer krijgen kritiek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.