Leidsche Rijntunnel weer vrijgegeven na urenlange storing

LEIDSCHE RIJN - De Leidsche Rijntunnel is vanavond enkele uren dichtgeweest door een storing. Op de A2 ontstond daardoor een flinke file. Ook was er een ongeluk bij Vinkeveen dat de nodige vertraging veroorzaakte.
In de tunnel was de slagboom en andere apparatuur kapot. Daarom werden uit voorzorg alle rijstroken afgesloten, omdat die apparatuur gebruikt moet worden bij calamiteiten.
De vertraging liep op het hoogtepunt op tot meer dan een uur. Doorgaand verkeer vanuit Amsterdam werd via Hilversum omgeleid over de A1 en A27
Bij de Leidsche Rijntunnel gaat het wel vaker mis de laatste tijd. Voor het college van b&w in de gemeente Stichtse Vecht was dat eerder deze maand reden een brandbrief te sturen aan de minister en de Tweede Kamer.

VINKEVEEN

Op de A2 bij Vinkeveen zijn meerdere rijstroken afgesloten na een ongeluk rond 17.45 uur in de richting van Utrecht. Daarbij waren meerdere auto's en een bus betrokken.
Sommige voertuigen raakten zwaar beschadigd. Enkele inzittenden raakten gewond. Vanwege het onderzoek zijn drie rijstroken afgesloten, wat zorgt voor een lange file.

Melanie Mulder van Rijkswaterstaat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.