Vermeende kinderlokker in Rhenen blijkt onschuldig

RHENEN - Een man die afgelopen maandag een 14-jarig meisje in Rhenen een lift aanbood had geen kwaad in de zin. Dat heeft de politie vastgesteld, nadat via sociale media een zoektocht naar de automobilist was gestart.
Het meisje had thuis verteld dat ze op straat was aangesproken door een vreemde. Haar vader plaatste er een waarschuwingsbericht op Facebook over. Daarin noemde hij onder meer een deel van het kenteken van de auto, waarin de beschuldigde man reed.

NIETS STRAFBAARS

De politie zegt, ook op
, dat er bij het incident niets strafbaars is gebeurd en dat agenten de vermeende kinderlokker inmiddels hebben gevonden. Hij staat niet bekend als iemand die zich eerder schuldig heeft gemaakt aan zedenzaken of andere strafbare feiten. Ook zijn er geen andere meldingen binnengekomen.
De man verklaarde volgens de politie dat hij het meisje wilde helpen omdat het regende. Achteraf realiseert hij zich dat het naïef was om een onbekend meisje zo'n aanbod te doen. De agenten hebben dat aan de vader van het kind laten weten.

LASTER

De politie waarschuwt op haar beurt dat mensen maar beter voorzichtig kunnen zijn met verdachtmakingen via sociale media. Het delen van privacygevoelige informatie, bijvoorbeeld een naam of een kenteken, is strafbaar als dat gepaard gaat met kwaadspreken over iemand. Het kan ook leiden tot een aanklacht wegens smaad of laster. Bovendien kan het mensen beschadigen en onnodige onrust veroorzaken.