Kat met voorheen vijf poten maakt het goed bij nieuwe baasjes

UTRECHT - Het gaat goed met Quint, de kat met (voorheen) vijf poten. De zwerfkat kwam met een pootje extra ter wereld en werd bij de Universiteit Utrecht van zijn overbodige ledemaat af geholpen. Daarna ging hij naar Stefan en Suzanne, zijn nieuwe baasjes in Pijnacker. Die zijn erg blij: "Hij voelt zich echt thuis."
Zwerfkat Quint werd in oktober gevonden met een gebroken heup. Tijdens een onderzoek kwam naar voren dat de kater een opvallende eigenschap had: een extra poot bij zijn achterlijf.
Voor de kat geopereerd kon worden, moest er eerst genoeg geld worden opgehaald voor de dure ingreep. Dat lukte via een crowdfundingsactie, waarna een team chirurgen van de afdeling Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht aan de slag kon.
De Utrechtse dierenartsen moesten een moeilijke operatie op de kat uitvoeren. Naast zijn vijfde pootje werd ook een deel van zijn heupkop verwijderd, waarna de kat opnieuw moest leren lopen.
De nieuwe baasjes van Quint wisten niet dat ze een beroemde kat in huis haalden maar vinden het eigenlijk alleen maar leuk: "Wel mooi, een kat met een verhaal," aldus baasje Stefan. "We hebben zijn handicap nooit als een bezwaar gezien om hem in huis te halen."