Politie tekent voor nieuwe wagens

PROVINCIE UTRECHT - Bij de politie worden vandaag handtekeningen gezet onder de aankoopcontracten voor 1.775 nieuwe wagens. De noodhulp en de hondenbrigade wisselen de komende jaren hun voertuigen in.
De politie schaft vier nieuwe types aan, die inmiddels een aantal keer zijn getest. Surveillanten die regelmatig op de weg zitten krijgen een Mercedes B-klasse of een Vito-busje mee. Hondengeleiders gaan op pad in een Volkwagen Touran of ook een Mercedes Vito.

SNELLE WAGENS

Van de Mercedes B-klasse koopt de politie 1250 exemplaren. De snelle wagens moeten de agenten meer snelheid op de weg geven. Bij achtervolgingen blijkt steeds vaker dat criminelen kiezen voor snelle vluchtwagens, waardoor agenten in de huidige auto's nogal eens moeite hebben om ze bij te houden.
De Vitobussen hebben speciaal voor de politiehonden een lage instap. Ook is er een binnenluik ingebouwd, waardoor de chauffeur en de hond tegelijk kunnen uitstappen.
In totaal vervangt de politie tot en met 2021 bijna 6.500 wagens en motoren. Daaronder vallen ook duizenden ME-voertuigen, motoren, arrestantenbusjes en terreinwagens.