Moeder Anne Faber betrokken bij stimuleringsfonds

UTRECHT - Ter nagedachtenis aan Anne Faber komt Het Huis Utrecht met een speciaal stimuleringsfonds. De toelage is bedoeld voor een nieuwe generatie zakelijk leiders in de theater- en danssector. Anne werkte tot haar dood bij het Utrechtse bedrijf en ambieerde ook een dergelijke functie. De moeder van Anne wordt waarschijnlijk voorzitter van de commissie.
"Anne Faber had de ambitie om de functie van zakelijk leider te bekleden in de kunstwereld. Bij Het Huis Utrecht zette zij stappen in deze richting door binnen haar functie jonge theatermakers zakelijk te ondersteunen. Alles wees erop dat zij zich op dit vlak verder zou gaan ontwikkelen", stelt het bedrijf.

EERBETOON

De beurs is bedoeld als een eerbetoon aan Anne. "Met het Anne Faber Stipendium wil Het Huis Utrecht de naam en ambitie van Anne positief laten voortleven en tevens een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talentvolle zakelijk leiders in de theater- en danswereld."
Directeur Cobie de Vos was vanavond te gast in UVandaag. Ze vertelde over Anne: "Het was gewoon een hele leuke 25-jarige dame, met een kritisch oog die grote stappen wilde maken." Ook vertelde ze over de periode rondom de vermissing van Anne. "We hebben dat toen in al onze haarvaten gevoeld en ook alle collega's hebben toen helpen met zoeken naar haar."
Ook ging het gesprek over hoe het nu met ze gaat. "We proberen met elkaar de draad weer op te pakken", zei ze. "Dat lukt maar half, maar gelukkig wel in grote verbondenheid. Ook met mensen van het Louis Hartlooper Complex, waar Anne eerder werkte."
In het Stipendium zit 15.000 euro per jaar en start met geld van onder meer Het Huis Utrecht. "Hiermee wordt een parttime traineeship gefinancierd, bestaande uit coaching, een vaste werkplek en deelname aan het leiderschapsprogramma LinC Utrecht. Jaarlijks selecteert een commissie bestaande uit deskundigen en familieleden van Anne één talentvol zakelijk leider die de toelage ontvangt."

LANCERING

De lancering van het Anne Faber Stipendium is begin volgend jaar. Dan wordt ook meer bekend gemaakt over de aanmeldingsprocedure en de selectiecriteria. In mei volgt de bekendmaking van de ontvanger van de toelage.
De 25-jarige Anne Faber was dit najaar bijna twee weken vermist. Na intensieve zoekacties door politie, militairen en veel vrijwilligers, werd haar lichaam op 12 oktober gevonden in een natuurgebied in Zeewolde. Verdachte in de zaak is Michael P. Hij zit vast op verdenking van het verkrachten en doden van Anne.

Ook in UVandaag ging het over Anne Faber en het stimuleringsfonds.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.