"Overlast bij dorpshuis Soesterberg speelt al een hele tijd"

SOESTERBERG - Omwonenden ervaren veel overlast van het nieuwe dorpshuis De Linde in Soesterberg. Dat zegt Gemeentebelangen Groen Soest, die schriftelijke vragen heeft gesteld over de kwestie.
Volgens raadslid Jan Paauw hebben buurtbewoners al eerder gevraagd om de openingstijden aan te passen, omdat bezoekers en hangjongeren 's avonds en in het weekend herrie zouden veroorzaken. "Het speelt al een hele tijd en ze hebben herhaaldelijk geklaagd bij de gemeente."
Maar Paauw stelt dat er tot nu toe nauwelijks naar de buurtbewoners geluisterd is. "Ondanks geuite bezwaren van omwonenden, die bijvoorbeeld graag zouden zien dat De Linde open is van 10.00 uur tot 22.00 uur doordeweeks en gesloten in het weekend, is er in april besloten tot openingstijden te houden op 09.00 uur tot 23.00 uur in verband met de verhuur van de Linde voor workshops en trainingen."
Volgens Paauw is daarna afgesproken om de situatie op een later moment te evalueren en in gesprek te blijven met de omwonenden. Hij wil nu onder meer van het college weten hoe het daarmee staat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.