Minder wateroverlast door herstel beken: "Het klimaat wacht niet op ons"

PROVINCIE UTRECHT - De werkzaamheden voor het herstel van een aantal beken in het Valleigebied zijn bijna afgerond. De afgelopen jaren zijn onder andere de Barneveldse Beek en de Modderbeek meer door het landschap gaan kronkelen. Op dit moment hoeven er alleen nog maar een paar overstromingszones aangelegd te worden in de monding van de Lunterse Beek.
"De beken lagen voorheen strak in het landschap en konden weinig waterberging aan. Er was nauwelijks natuurontwikkeling en er was veel wateroverlast bij de agrariërs en landgoedeigenaren die grond langs de beken hebben. Met het oog op het veranderende klimaat, moesten we aan de slag. Immers, het klimaat wacht niet op ons", zegt dijkgraaf Tanja Klip-Martin.
Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof is er ook blij mee. "De komende jaren staan nieuwe projecten op stapel, waarbij de lessen die in de afgelopen jaren zijn geleerd, meegenomen worden." Zo staan de aanpak van de Achterveldse Hooilanden en het verbeteren van de watergangen rond Soest nog op het programma.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.