Zeven jaar celstraf voor honderden kilo's drugs in lading verwelkte bloemen

IJSSELSTEIN - Een 52-jarige man uit IJsselstein zit er niet zo florissant bij. Hij werd donderdag door de rechtbank in Overijssel veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf voor het smokkelen van honderden kilo's drugs in een lading verwelkte bloemen. Ook had hij meerdere automatische wapens bij zich.
De man wilde volgens de rechtbank 5,5 kilo cocaïne, 118 kilo amfetamine, 131 kilo hasj en 7 kilo hennep naar Duitsland smokkelen. Ook had hij 4 pistoolmitrailleurs, geluiddempers en munitie bij zich. Een 51-jarige Utrechter werd vrijgesproken.
De zaak kwam aan het rollen toen de politie op 21 februari een vrachtwagen controleerde op een parkeerplaats naast de A1 bij het Gelderse Wilp. De Utrechter zat achter het stuur. De man uit IJselstein was bijrijder en verklaarde eigenaar van de wagen te zijn.
Toen agenten de lading controleerden, viel al snel op dat de bloemen niet vers waren. Toen ze goed keken, ontdekten ze tussen de verwelkte planten een kartonnen doos waar een zwarte pijp uit stak. In de doos zaten twee automatische wapen en geluidsdempers. In de rest van de vrachtwagen troffen agenten vervolgens de cocaine, amfetamine, hasj, hennep en nog meer wapens aan. De mannen werden daarop aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.