Fileweek: "Mensen zijn klaar met in de file staan"

PROVINCIE UTRECHT - "Mensen zijn klaar met iedere avond in de file staan", dat zei gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof van de provincie Utrecht gisteravond in UVandaag. "We moeten meer mensen proberen te verleiden op andere tijdstippen te gaan rijden."
Volgens haar is dat het eerste dat de provincie moet gaat proberen om het fileprobleem aan te pakken. "Niet iedereen hoeft wellicht in de spits de weg op en met dat soort maatregelen kijken we eerst of we de infra beter kunnen benutten. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor vragen aan mensen of ze op de fiets naar hun werk kunnen gaan. Maar we zien wel dat we daarmee niet alle problemen op de weg kunnen oplossen."
Volgens Verbeek-Nijhof is het zo druk op de wegen in onze provincie omdat niet alleen veel mensen hier willen wonen, maar omdat ook veel mensen hier werken. "En dat is ook zichtbaar op de weg."

EXTRA ASFALT

Tot slot heeft ze het ook nog over het leggen van extra asfalt, om het fileprobleem aan te pakken: "De ruimte in onze provincie is schaars en een van de krachten van onze provincie is het groene karakter. Maar we moeten wel naar extra infra (asfalt) kijken."
Deze hele week stond RTV Utrecht in het teken van de file. Hoe lang staan we op de snelwegen bumper aan bumper, wat kost dat ons, welke maatregelen kun je nemen om files te vermijden, wat kun je doen om je te vermaken in de file (de beste fileflirts) en hoe ziet de toekomst eruit?
Ook vandaag dus nog veel meer over files bij RTV Utrecht. Niet alleen hier op de site en sociale media, maar ook in onze programma's op radio en televisie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.