Ongelukjes door gladheid; code geel van kracht

EEMNES - Het KNMI waarschuwt voor gladheid en mist. Daarom is code geel van kracht. Ten westen van de lijn Tilburg - Delfzijl kan het plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten, dus ook in de provincie Utrecht.
De komende uren kan het, vooral op bruggen en viaducten, nog glad worden door bevriezing. In het oosten, midden en noordwesten komt ook dichte mist voor, plaatselijk is het zicht maar 100 tot 200 meter.

ONGELUKKEN

Op meerdere plekken in de provincie gingen gisteravond en afgelopen nacht al mensen onderuit. Onder meer in Eemnes worden weggebruikers gewaarschuwd door de politie. Op Twitter schrijven ze dat er meerdere meldingen van gladheid zijn binnengekomen en dat de gemeente in de nacht is gaan strooien. "Wees voorzichtig en matig snelheid", aldus de politie Eemnes. Rijkswaterstaat meldt dat vannacht in heel Nederland ruim één miljoen kilo zout is gestrooid.

SCOOTER

Een ongeluk met een scooterrijder in Bunschoten gisteravond werd vermoedelijk ook veroorzaakt door gladheid. Volgens een getuige ging het om een eenzijdig ongeluk op de Kronkels. Het slachtoffer is onderzocht door ambulancepersoneel.

BUSJE

Op de A27 bij Hagestein raakte een busje door de gladheid in de slip. Het busje knalde daarna met flinke snelheid in de vangrail. De bestuurder is naar het ziekenhuis vervoerd.

GLAD

Volgens de VID moeten automobilisten nog zeker tot en met het weekend rekening houden met lokale gladheid door winterse neerslag en bevriezing. De komende dagen is het vooral in de ochtend lokaal glad door bevriezing van natte weggedeelten.