Problemen op A27 na brandende tankwagen met kalk

HAGESTEIN - De A27 is vannacht afgesloten geweest vanwege een brandende tankwagen gevuld met kalk. Na een klein uurtje had de brandweer het vuur onder controle. Daarna duurde het de hele ochtend voordat de boel was opgeruimd. Inmiddels zijn de problemen voorbij.
De hele ochtend waren de afrit naar Nieuwegein, een rijstrook van de snelweg en het tankstation naast de A27 dicht. Verkeer werd aangeraden om te rijden via de A2.
Er moest een kraan ter plekke komen om de trailer in zijn geheel op een dieplader te tillen. Daarna moest de kalk op de weg nog worden weggezogen door een zuigwagen. Een medewerker van de pomp zei dat ze al de hele ochtend tevergeefs wachtte op klanten. "Ik kon als uitzondering met politiebegeleiding naar mijn werk komen."
Hoe de brand is ontstaan, is onbekend. De chauffeur hoorde vlak voor de brug bij Vianen een harde knal en zag in zijn spiegel dat zijn trailer in brand stond. Hij kon zijn combinatie stilzetten op de vluchtstrook van de afrit Nieuwegein en kon snel zijn trailer nog wel afkoppelen.

NOG EEN ONGELUK

Automobilisten uit het zuiden ondervonden vanochtend sowieso veel problemen op de A27. Bij Lexmond was de weg kort afgesloten na een ongeluk met drie vrachtwagens.

Persfotograaf Michiel van Beers over de situatie bij de A27
Tankwagen met kalk vliegt in brand op A27