Afgebroken tand of uitgevallen kroon: Utrecht kan nu naar de spoedpraktijk

UTRECHT - In het Sint Antonius Ziekenhuis en in het Diakonessenhuis in Utrecht openen vandaag de eerste tandartsspoedpraktijken van de regio. Hier kunnen mensen met een spoedeisend tandprobleem 's avonds, 's nachts en in het weekend terecht voor eerste hulp.
Volgens Christopher Wijsenbek van het Antonius kunnen patiënten in zijn praktijk terecht voor verschillende behandelingen, zo vertelde hij vanochtend op Radio M Utrecht. "Het gaat om kleine ingrepen, zoals een uitgevallen vulling of een uitgevallen kroon. Maar ook voor dramatische dingen, zoals een uitgebroken tand of kies."

PRIJZEN

Volgens Wijsenbek worden de bezoekers van de spoedpraktijk zo snel mogelijk geholpen. "Als patiënten ons bellen, dan zorgen wij ervoor dat ze binnen een uur gezien worden," zei hij tegen presentator Richard Grootbod.
Die snelle hulp is een hele verbetering, vindt Wijsenbek. "Vroeger hadden verschillende praktijken in Utrecht en omstreken dienst. Maar dan moest je ze weer bellen en er naar toe rijden. Nu is er een veilige centrale plek. En in het ziekenhuis kan de hulp van specialisten ook nog ingezet worden als het complexe spoedgevallen zijn."

VROUWEN

De praktijk heeft niet alleen voordelen voor de patiënten, vindt Wijsenbek. "Tandartsen vinden het een enorme oplossing, want je hebt steeds meer vrouwen die als tandarts werken. Uit een onderzoek blijkt dat zij het steeds onprettiger vinden om 's avonds in hun eentje de spoedgevallendienst te draaien. Dus met name tandartsen zijn hier heel erg blij mee."
Het gaat trouwens niet om de eerste spoedpraktijken van Nederland. In Amsterdam, Den Haag, Nijmegen en Rotterdam bestaan ze al langer.

"Tandartsen vinden het een enorme oplossing"
Afgebroken tand? Utrecht kan nu naar de spoedpraktijk