Nieuwe dienstregeling U-OV vanaf 10 december

PROVINCIE UTRECHT - U-OV verandert vanaf 10 december de dienstregeling. Voor het nieuwe vervoersplan is overlegd met gemeenten, reizigersorganisaties en ook reizigers zelf. 375 mensen vulden een enquête in over het openbaar vervoer.
Volgens U-OV is op basis van die feedback het een en ander veranderd aan de dienstregeling. Zo wordt lijn 31 tussen Lunetten en Rijnsweerd niet opgeheven en gaat lijn 29 vaker rijden.

DE BELANGRIJKSTE WIJZIGINGEN

Tussen Houten en Vianen rijdt vanaf 10 december een nieuwe lijn 44. Die rijdt alleen op werkdagen en het gaat om een proef van drie jaar. De nieuwe lijn moet zorgen voor een betere verbinding tussen de woon- en werkgebieden.
Lijn 29 gaat straks vier keer per uur rijden, in plaats van twee keer. Dat heeft ermee te maken dat steeds meer mensen gebruik maken van de lijn tussen De Meern en De Uithof.

UITHOFLIJN

Omdat de Uithoflijn nog niet volledig kan rijden vanaf volgend jaar zomer, worden de buslijnen 12 en 208 voorlopig in stand gehouden. De Uithoflijn zou op 8 juli zijn eerste rit maken, maar die datum wordt niet gehaald,
.
Mede doordat de Uithoflijn nog even op zich laat wachten, is het plan om lijn 6 door te trekken naar het Diakonessenhuis voorlopig op de lange baan geschoven. Datzelfde geldt voor het voorstel om de route en het aantal ritten op lijn 18 van en naar Leidsche Rijn aan te passen.

UTRECHT CS

Ook het nieuwe tram- en busstation aan de centrumzijde van Utrecht CS is niet voor eind volgend jaar klaar. De haltes voor de lijnen 2, 3 en 28 op het Jaarbeursplein en de huidige route van lijn 2 blijven daarom voorlopig hetzelfde.
Meer weten over alle wijzigingen? Kijk dan op de website van U-OV.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.