Teleurstelling over uitblijven Utrechts vuurwerkverbod

UTRECHT - GroenLinks en de Partij voor de Dieren zijn teleurgesteld dat Utrecht geen algeheel vuurwerkverbod wil instellen.
De partijen stelden hierover schriftelijke vragen aan het college. Ze wilden weten of Utrecht een voorbeeld wilde nemen aan Hilversum en Rotterdam, die hebben toegezegd open te staan voor vuurwerkvrije zones.
Eva van Esch, raadslid Partij voor de Dieren: "De gemeente zegt hard te werken aan het beperken van overlast en schade en zet zich in voor een beperking van het aantal uren waarop vuurwerk gekocht en afgestoken kan worden. Een goed streven, maar wij hadden gehoopt dat Utrecht op ons verzoek een stap verder zou gaan."
De schade aan de openbare ruimte door de afgelopen jaarwisseling bedroeg in Utrecht 77.730 euro. Hier bovenop kwamen nog de kosten voor het opruimen van vuurwerkafval: 25.154 euro. Immateriële schade aan mens en dier zijn niet meegenomen, aldus de Partij voor de Dieren.
De gemeente laat weten dat vuurwerk voor veel inwoners van de stad Utrecht, zeker bij zorgvuldig gebruik, ook bijdraagt aan een feestelijke jaarwisseling. Utrecht wil dat niet onmogelijk maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.