Neushoorns keren terug naar Amersfoort, Dierenpark is er klaar voor

AMERSFOORT - De dierentuin in Amersfoort verwelkomt over twee weken weer twee Indische neushoorns in het park. Het gaat om de jonge mannetjes Puri en Thanos uit Duitsland, die inmiddels oud genoeg zijn om op zichzelf te wonen. Het neushoornverblijf staat al ruim een jaar leeg en is inmiddels vernieuwd.
"Wij zijn helemaal klaar voor de komst van de twee zwaargewichten uit Duitsland," vertelt dierverzorger Richard van Sluis die de dieren gaat verzorgen. "Fantastisch om deze prachtige dieren hier straks rond te zien lopen."

GROTE VIJVER

Na de dood van neushoorn
is het onderkomen voor de dieren flink onder handen genomen. "Wij hebben het nieuwe onderkomen compleet aangepast, zodat de jongens hier straks een warm welkom te wachten staat. Zo hebben zij onder andere een fijne grote vijver om lekker te kunnen badderen."
Indische neushoorns staan bekend om hun indrukwekkend uitziende huid die als schilden op hun lijf liggen. "Zij worden daarom ook wel pantserneushoorns genoemd. Deze dikhuiden hebben in tegenstelling tot de Afrikaanse soortgenoten één hoorn op hun neus", schrijft het DierenPark.

WENNEN

Half december gaan de dieren op transport, maar wanneer ze te zien zijn in Amersfoort is nog even de vraag. "Wij geven de mannen genoeg tijd om te wennen aan hun nieuwe onderkomen", laat de dierverzorger weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.