FC Utrecht neemt punt mee uit Zwolle

UTRECHT - FC Utrecht heeft de uitwedstrijd met PEC Zwolle niet in een overwinning weten om te zetten. De ploeg van Erik ten Hag stond zeven minuten voor het einde nog op een 0-1 voorsprong, maar daarna kwam de thuisploeg uit Zwolle toch langszij.
Na een onderhoudend half uur waarin beide ploegen een aantal kleine kansen wist te creëren kwam FC Utrecht plots op voorsprong. Na een goede actie vond Yassin Ayoub bij de tweede paal de vrijstaande Sander van de Streek die eenvoudig kon binnenwerken. Op slag van rust kreeg de ploeg van Erik ten Hag een domper te verwerken. Ramon Leeuwin moest het veld verlaten op een brancard na een ongelukkige botsing met keeper David Jensen.
In de tweede helft kreeg Utrecht via onder meer Gyrano Kerk een aantal kansen om de score te verdubbelen. Daarna was het echter PEC dat in de slotfase begon aan te dringen. Zeven minuten tijd moest Utrecht toch capituleren: Jensen kon nog redden op een afstandsschot, maar daarna wist Moustafa Saymak de bal knap binnen te werken. Vervolgens kwamen beide ploegen niet meer tot grote kansen.
33' [0-1] Sander van de Streek
83' [1-1] Moustafa Saymak
Dankzij het gelijke spel klimt FC Utrecht niet over PEC Zwolle heen. De ploeg blijft daarmee op de vijfde plaats staan in de eredivisie.