"Mag ik er langs?!", D66 voert actie voor een rolstoelvriendelijke stad

UTRECHT - D66 vindt dat Utrechters met een rolstoel of rollator op straat nog te vaak obstakels tegenkomen. De lokale afdeling van de partij is daarom vandaag, de dag van mensen met een beperking, in de binnenstad om Utrechters te vragen een beetje op te letten wanneer zij hun fiets of prullenbak op de stoep neerzetten.
"Het hoeft niet zo moeilijk te zijn", zegt raadslid Anne-Marijke Podt. "Gewoon even kijken of het wel handig is je fiets net tegen die ene bloembak te zetten, terwijl er vijf meter verderop een rek is. Probeer maar eens met een kinderwagen, die ervaring hebben de meeste mensen wel, door het centrum te komen. Dat is best een uitdaging. Daar hebben rolstoelers ook elke dag mee te maken!"

VERANTWOORDELIJKHEID

Door te zorgen dat er voldoende ruimte overblijft op de stoep en zeker niet te parkeren op geleidestrepen, kunnen mensen met een rolstoel, een rollator, met een visuele beperking en ook met een kinderwagen er langs, meent D66. De partij vindt dat de gemeente al veel gedaan heeft voor de toegankelijkheid van de stad, maar het is ook een verantwoordelijkheid van de bewoners zelf. "De gemeente doet ook al heel veel aan rolstoeltoegankelijkheid, maar juist ook het publiek kan bijdragen door even te checken of de doorgang vrij is."
Vanmiddag gaat het raadslid met medestanders in collone door de stad, met een optocht van verschillende bijzondere voertuigen. Ondertussen gaan ze flyeren om aandacht te vragen voor rolstoeltoegankelijkheid. De actie heet toepasselijk: Mag ik er langs?!

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.