Ruiten ingegooid bij school Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE - Bij basischool De Horn in Wijk bij Duurstede zijn dit weekend drie ruiten ingegooid. Leraren kwamen vandaag naar school om de rotzooi te ruimen.
"Maandagmorgen komen de leerlingen immers weer op school", schrijft de leiding van de school op Twitter. Dat schoonmaken moet inderdaad meteen en grondig gebeuren, zegt directeur Jan Heijman. "Als je weet dat maandagochtend de kleuters weer naar school gaan, dan moet het lokaal echt grondig schoongemaakt worden. In ieder hoekje en gaatje liggen glassplinters."
De school is absoluut niet blij met de vernielingen: "Dit kost de gemeenschap weer een kleine duizend euro." Het is ook niet de eerste keer. Volgens directeur Heijman gebeurt het wel vaker op zaterdagavond. "Als de jongelui wat gedronken hebben en ze gaan huiswaarts als de cafe's dicht zijn, dan vinden ze het fijn om baldadig te worden en dan gaan mijn ruiten er aan."
De school aan de Boterslootweg heeft naar aanleiding van eerdere vernielingen camera's rond het gebouw gehangen en wil de beelden maandag gaan bekijken. "Als de daders herkend worden zullen zij, of hun ouders, voor de kosten opdraaien."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.