Agente 'boos en verdrietig' door omstanders dodelijk ongeluk

MAARSSEN - Een agente van de politie Stichtse Vecht verbaast zich op Facebook over de reacties van omstanders bij een politie-afzetting na een ongeluk. Ze zegt geraakt te zijn door de opmerkingen die ze naar haar hoofd kreeg bij de afhandeling van een dodelijk ongeval op het Zandpad in Maarssen.

GROTE MOND

Ze
dat mensen nauwelijks begrip op kunnen brengen als ze even moeten wachten. Ook kreeg ze herhaaldelijk een grote mond als ze automobilisten vroeg om even aan de kant te gaan. "Ik vind dit verschrikkelijk om mee te maken. Ondanks dat het mijn werk is, maakt het mij ontzettend boos en verdrietig dat er op zo'n moment weinig begrip getoond wordt en dat er alleen maar aan henzelf gedacht lijkt te worden."

WEG AFGESLOTEN

De incidenten vonden plaats bij een wegafsluiting nadat er in de Vecht bij Maarssen een voertuig te water was geraakt. Omdat het ongeval langs een redelijk smalle weg was gebeurd, was het belangrijk dat de weg vrijgemaakt werd voor alle hulpdiensten. De weg werd dan ook volledig afgesloten.

DREIGEN MET BEKEURING

De hulpdiensten gingen tot het uiterste om het leven van de bestuurder te redden, maar dat was voor een groot aantal weggebruikers niet van belang. "Hoeveel hulpdiensten moeten er wel niet ter plaatse komen, er ligt toch maar één auto in het water?", zei er één. "En dat allemaal om maar één leven te redden!", zei een ander. Anderen wilden pas na dreigen met een bekeuring hun auto aan de kant zetten.

VECHTEN VOOR ZIJN LEVEN

Mensen moesten volgens de agente ook "heel nodig" naar een afspraak. "Het lijkt alsof zij geen begrip konden opbrengen voor het feit dat er iemand, die ook familie en vrienden heeft die van hem houden, aan het vechten was voor zijn leven", schrijft ze.
Het slachtoffer heeft het ongeval niet overleefd. De agente wenst alle nabestaanden "veel sterkte met het verlies van hun geliefde".

HULP

Overigens lieten andere omstanders zich bij dit ongeval wel van hun beste kant zien. Medewerkers van een nabijgelegen kantoor zouden het
in zijn gegaan om het slachtoffer uit de auto te halen, maar dit lukte niet. Ze kregen de autoruit niet kapot.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.