Komend weekend sneeuw?

UTRECHT - "Het ziet ernaar uit dat we binnenkort toch nog (even) sneeuwpoppen kunnen maken ;-)." Was getekend Helga van Leur. De bekende RTL-weervrouw twittert dit naar aanleiding van een actuele weergrafiek die inderdaad laat zien dat we in en rond het weekend sneeuw kunnen verwachten.
Vanaf vrijdag wordt het kouder en is er een toenemende kans op winterse buien. De temperatuur komt 's nachts rond of enkele graden onder het vriespunt uit en overdag wordt het een graad of 4. In de nacht zou een bui ook sneeuw kunnen achterlaten waardoor het regionaal wit wordt. Overdag is er kans op hagel en smeltende sneeuw.

EINDE VAN WEEKEND

In het weekend zelf lijkt het in ieder geval nog geen slee- of sneeuwpoppenweer te worden in de provincie Utrecht. Volgens Weerplaza wordt vooral de nacht van zondag op maandag interessant. Er is dan zo'n 30 procent kans op een laagje sneeuw in Midden-Nederland.
Weerplaza-meteoroloog Wilfred Janssen houdt echter een flinke slag om de arm. "Of en hoeveel sneeuw we kunnen verwachten, is op dit moment nog onzeker. Dat is van meerdere factoren afhankelijk."
RTV Utrecht-weerman Arie Verrips is ook niet overtuigd. "Later deze week wordt het zeker wat kouder. De bodem is al aardig afgekoeld, zodat vooral binnenwegen plaatselijk glad kunnen worden. En er is kans dat er op sommige dagen een winterse bui over drijft, die niet alleen hagel maar ook wat natte sneeuw kan brengen. Het gaat echter geen doorzettend winterweer worden."

PAKJESAVOND

Over Pakjesavond kunnen we kort zijn. Die zal morgen overwegend droog te verlopen en met weinig wind. Ook is het niet koud met 5 graden in het zuidoosten en 8 in het westen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.