Zeer besmettelijke norovirus bij zorginstelling Amerpoort

BAARN/SOEST - In zorginstelling Amerpoort is het norovirus uitgebroken. Het zeer besmettelijke virus kan onder meer tot ernstige diarree leiden. Medewerkers hebben daarom maatregelen genomen bij vestigingen in Soest, Baarn en Bosch en Duin.
Vorige week bleek voor het eerst dat Amerpoort te maken had met het norovirus. Volgens de instelling zijn er gelijk maatregelen genomen. "Een van de maatregelen is dat evenementen, groepsactiviteiten of bijeenkomsten tot woensdag zijn afgezegd. Het is onverstandig om nu mensen in groepen bij elkaar te hebben. De groepen die besmet zijn met het virus worden ook zoveel mogelijk geïsoleerd."

KWETSBAAR

Amerpoort heeft over de maatregelen nauw overleg gehad met de GGD en haar eigen gezondheidscentrum. "Het advies is dat kwetsbare mensen, zoals bijvoorbeeld mensen met een lage weerstand, een kwetsbare gezondheid, een slecht instelbare diabetes of sondevoeding, het terrein van Nieuwenoord of andere besmette groepen niet bezoeken."
Inmiddels kan Amerpoort zeggen dat de maatregelen werken. "Wat we nu zien is dat het virus nog wel heerst, maar dat er geen grote uitbraak is gekomen. Het aantal mensen dat ziek werd is gelijk gebleven. Het aantal neemt heel langzaam weer wat af. We hopen dat we aan het eind van de week weer schoon zijn", aldus een woordvoerder tegen RTV Utrecht.

SCHOUDERKLOPJE

Het zijn dus niet alleen tientallen cliënten, maar ook medewerkers die ziek zijn geworden. Amerpoort heeft naar eigen zeggen grote bewondering voor de inzet van haar personeel. "Zij verdienen uiteindelijk het grootste schouderklopje, want zij zetten zich hard in!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.