Rode Kruis-medewerker uit Stichtse Vecht veilig geland in Djibouti

STICHTSE VECHT - Merlijn Stoffels heeft Jemen kunnen verlaten. De medewerker van het Rode Kruis zat vanwege gevaarlijke bombardementen vast in de kelder van een gebouw in de hoofdstad Sanaa. Maar samen met zijn collega's is de inwoner van Stichtse Vecht naar het Afrikaanse land Djibouti uitgeweken.
Het team was in Jemen om aandacht te vragen voor de vergeten humanitaire ramp die zich daar voltrekt, maar kwamen knel te zitten door gevechten. Ook Floortje Dessing was daarbij. De presentatrice is ambassadeur van het Rode Kruis. Zij heeft opnames gemaakt voor haar programma 'Floortje naar het einde van de wereld'.

DANKBAAR

"Ik ben immens dankbaar dat ik veilig en wel op weg naar huis ben, maar tegelijkertijd besef ik ook dat voor de burgers van het land het conflict onverminderd hard doorgaat", aldus Dessing in een verklaring van het Rode Kruis.
Haar team zegt een aantal zware dagen achter de rug te hebben, maar het gaat naar omstandigheden goed met ze. De teamleden hopen zo snel mogelijk door te vliegen naar Nederland.

OPLAAIENDE GEVECHTEN

De afgelopen dagen zijn er volgens het Internationale Rode Kruis honderden doden en gewonden gevallen door plotseling opgelaaide gevechten in Sanaa. De organisatie helpt de ziekenhuizen met het behandelen van de gewonden en het bergen van de doden.
Bijna tien miljoen Jemenieten hebben bovendien dringend behoefte aan schoon drinkwater, eten en medische zorg. Medewerkers van de hulporganisatie proberen ook brandstof te regelen waardoor waterpompen weer kunnen werken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.