Agente krijgt steun na huftergedrag bij dodelijk ongeval Maarssen

MAARSSEN - Het Facebookbericht van een politieagente in Stichtse Vecht maakt veel los. Agente Angela verbaast zich over de dingen die omstanders tegen haar zeiden bij een politie-afzetting na een ongeluk.
Ze zegt geraakt te zijn door de opmerkingen die ze naar haar hoofd kreeg bij de afhandeling van een dodelijk ongeval op het Zandpad in Maarssen. RTV Utrecht ging terug naar de plek waar het gebeurde.

OMSTANDERS

Het is rond 13.45 uur als een 55-jarige man met zijn auto in de Vecht beland. Omstanders zijn er snel bij. Medewerkers van een kantoor in de buurt springen in het water en proberen
te redden. Op Monique die in het kantoor tegenover de onheilsplek werkt, maakte het ongeval veel indruk.
''We zagen de man zitten in de auto. Collega's sprongen in het water, maar kregen de auto niet open. We zijn toen een hamer gaan halen. Toen we terug kwamen was de auto al aan het zinken.''

AFZETTING

Ondertussen zet politieagente Angela het Zandpad af. Ze staat op de plek waar het Zandpad kruist met de Machinekade. Niemand mag er meer door. Automobilisten moeten een paar kilometer omrijden.
''De weg moest vrijgemaakt worden voor hulpdiensten, maar we doen dit ook ter bescherming van omstanders. Wij willen voorkomen dat zij onverwacht geconfronteerd worden met heftige beelden'', schrijft Angela in haar bericht op Facebook.

FRUSTRATIE

Helaas reageren meerdere mensen bij de afzetting gefrustreerd, merkte ze. "Hoeveel hulpdiensten moeten er wel niet ter plaatse komen, er ligt toch maar één auto in het water?", vraagt iemand zich af.
Een ander zegt weer: "En dat allemaal om maar één leven te redden", "Ik moet er nu door want ik woon daar en ik heb een afspraak zometeen!", aldus een andere omstander.

ONBEGRIP

"Ik vind het onmenselijk", zegt Monique. "Terwijl er een brandweerauto door moest om te helpen, probeerden mensen hun auto te keren. Hoe kun je zo egoïstisch zijn."
Ook Dick die aan het Zandpad woont vindt het onbegrijpelijk. ''Ik was op zolder bezig die dag toen ik mijn vrouw hoorde roepen beneden", zegt hij als hij terugdenkt aan die dag.
"Ze had dekens nodig voor die mensen van dat kantoor die het water in waren gesprongen. We kennen de vrouw van die man die is overleden. Ik begrijp niet dat mensen zo asociaal kunnen zijn op zo'n moment. Je hebt gewoon even te wachten.''

IRRITATIE

Toch denkt niet iedereen er zo over. Eén van de bewoners van het Zandpad herkent zich in het Facebookbericht van agente Angela.
"Een buurman en ik wilden erdoor, maar dat mocht niet. Ik raakte geïrriteerd. Ongelukken gebeuren nu eenmaal elke dag. Ik ken diegene niet en wist niet dat het zo ernstig was. Ik wilde gewoon naar huis."
Agente Angela snapt dat soort reacties niet. "Ik heb zelfs aangegeven bij sommige mensen dat we een leven probeerden te redden", vertelt Angela aan RTV Utrecht. "Het lijkt alsof zij geen begrip konden opbrengen voor het feit dat er iemand, die ook familie en vrienden heeft die van hem houden, aan het vechten was voor zijn leven."

BLOKKADE

"Voertuigen werden midden op de weg stilgezet onder het mom van "dan wacht ik hier wel tot ik erdoor kan". Toen ik hen verzocht hun voertuig aan de kant te zetten omdat er iemand gereanimeerd werd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd moest worden, kreeg ik een grote mond en wat beledigingen naar mijn hoofd geslingerd.
Pas na dreigen met een bekeuring, werd er met veel gemopper de auto aan de kant gezet."
Duikers van de brandweer wisten de man uiteindelijk te bevrijden en op de wal te krijgen. Daar werd hij gereanimeerd en daarna is hij naar het ziekenhuis gebracht. De man heeft het niet overleefd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.