Henk Westbroek en Toni Peroni doen regenboogversie "Sinterklaas, wie kent hem niet"

UTRECHT - Al 35 jaar is het nummer "Sinterklaas, wie kent hem niet" een hit rond 5 december. Zanger Henk Westbroek en drummer Toni Peroni speelden het nummer vandaag opnieuw.
"Het leuke is, het is nog altijd het enige moderne sinterklaasliedje na Sinterklaas Kapoentje", vertelt Westbroek in het RTV Utrecht-programma UVandaag. "Als ik mijn kleinzoon naar school breng, dan zegt hij, mijn opa is zanger. Maar ze hebben nog nooit van Het Goede Doel gehoord, maar het sinterklaasliedje kennen ze allemaal."
Het gelegenheids-zangduo Henk en Henk, bestaande uit Henk Westbroek en Henk Temming, kwam in 1982 met het nummer. Beide zangers waren ook onderdeel van de nederpopformatie Het Goede Doel, net als Toni Peroni.
Westbroek heeft vanwege de Zwarte Piet-discussie in 2013 een andere versie gemaakt. "We dachten, om van het gezeik af te zijn maken we gelijk een regenboogversie. Dus toen ze begonnen met het gezeur hebben we gelijk een regenboogversie met alle kleuren van de wereld gemaakt. Het liedje wordt er niet minder om als je blauwe piet of groene piet zingt."
In de studio van UVandaag deden de twee de versie met rode piet.