#Pandakoorts en andere populaire hashtags

RHENEN - Nederlandse Twitteraars spraken het afgelopen jaar op Twitter het meest over banen, nieuws, de prestaties van het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal en de Amerikaanse president Donald Trump. De Rhenense #pandakoorts haalde de top tien weliswaar niet, maar was wel een tijdje erg populair.
De pandahype was dit voorjaar een van de 'trending' onderwerpen. Toen namen de twee Chinese reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen hun intrek in het spiksplinternieuw verblijf in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

VACATURE

Het meest gebruikten mensen #vacature. Die hashtag is terug aan kop van de top tien. Volgens Twitter betekent dit dat het medium nog steeds een belangrijke rol speelt voor werkzoekenden en werkgevers.
#Nieuws staat op de tweede plaats, voor #voetbal (3e plek) en #Trump (4e). Andere trending hashtag was onder meer #Kamergotchi. Dat was een digitaal Kamerlid dat je kon verzorgen via een app, gemaakt door cabaretier en tv-maker @arjenlubach.

AANTAL TEKENS

Met #280 tekens was Twitter zelf ook onderwerp op de tijdlijnen. Dat cijfer 280 refereert aan het aantal tekens dat een twitterbericht mag zijn. Dat was eerst 140, sinds november zijn het er 280. Of er vaak gebruikt van gemaakt wordt, is nog onduidelijk.
Cijfers van vorig jaar gaven aan dat Twitter wereldwijd ongeveer 320 miljoen actieve gebruikers heeft. Toen werden elke dag zo'n half miljard tweets geplaatst. Hoeveel gebruikers en hoeveel tweets uit Nederland komen, is onduidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.