Petitie voor ondergrondse kruisingen Overvecht overhandigd in Den Haag

UTRECHT - Bewoners van de Utrechtse wijk Overvecht willen zestig miljoen van het nieuwe kabinet voor ondergrondse kruisingen in de wijk. Er zijn namelijk drie grote kruisingen rondom Overvecht en omwonenden willen dat die ondergronds worden aangelegd. Omdat er maar geld is voor één, hebben ze Haagse politici vandaag een petitie aangeboden.
De kruisingen maken deel uit van de aanpak van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU). Volgens de buurt tast de weg de wijk te veel aan, als deze niet ondergronds wordt aangelegd.

REGEERAKKOORD

"Als je van die grote fly-overs hebt, dan is dat nogal een visuele barrière in het landschap. Niemand wil achter een talud, een wand of een dijk wonen. Dus voor de beleving van de weg is het beter dat de weg verdiept onder de pleinen doorgaat en het liefst over het hele traject verdiept wordt", aldus buurtbewoner Annette van den Bosch, die de handtekeningen ophaalde.
Volgens Van den Bosch is er veel steun in de wijk. "We zitten nu op 900 digitale handtekeningen, hebben 150 geschreven handtekeningen en er zijn er nog meer onderweg."

POLITIEK

Utrechtse politici zijn het wel met de wijkbewoners eens. D66-fractievoorzitter Niels Hoefnagels kwam daarom al met een plan voor extra geld. Dit voorstel werd door alle andere politieke partijen in Utrecht gesteund. Hoefnagels is blij met de petitie van de buurtbewoners. "Ik denk dat het altijd goed is als bewoners laten weten dat zij hier met veel mensen achterstaan en zich zorgen maken."
Het kabinet spreekt zich in het regeerakkoord ook uit voor verbetering van de NRU. Hoefnagels denkt dan ook dat het extra geld van het nieuwe kabinet er wel gaat komen, ook al gaat het om zestig miljoen. "Ik verwacht wel dat het Rijk enige tientallen miljoenen extra gaat bijdragen om die ongelijkvloerse kruisingen te regelen."

DUIDELIJKHEID

Vanmiddag rond 14.00 uur boden de buurtbewoners de petitie aan in Den Haag. Volgende week wordt duidelijk of het extra geld er ook echt komt.

Wijkbewoners Overvecht vragen zestig miljoen voor veilige kruisingen
Petitie voor ondergrondse kruisingen Overvecht overhandigd in Den Haag