Verzoek om vloerenonderzoek na instorten BAM-parkeergarage

UTRECHT - De gemeente Utrecht vraagt eigenaren van bijvoorbeeld bioscopen, kantoren of scholen hun vloeren door een deskundige te laten onderzoeken. Dit naar aanleiding van het instorten van de parkeergarage van Eindhoven Airport.
De parkeergarage, gebouwd door het bedrijf BAM uit Bunnik, was uitgevoerd met zogenoemde breedplaatvloeren, die onder bepaalde omstandigheden onveilig kunnen zijn. Mogelijk zijn er panden in de stad waarbij dat ook zo is.

ALLE EIGENAREN

Omdat de gemeente niet weet welke gebouwen in de stad breedplaatvloeren hebben, is de brief naar alle eigenaren van panden die na 1999 gebouwd zijn gestuurd. Het gaat dan om zogenoemde utiliteitsbouw, panden die door verschillende mensen worden gebruikt en waar niet in wordt gewoond.
"Via deze brief roepen we u dan ook met klem op uw pand(en) te laten onderzoeken volgens het stappenplan", schrijft de gemeente aan de pandeigenaren. "Zo kan inzichtelijk gemaakt worden of er sprake is van een onveilige situatie."

DESKUNDIGEN

De pandeigenaren moeten deskundigen die de vloeren kunnen onderzoeken zelf inschakelen en betalen. Mochten de vloeren onveilig blijken, dan zijn maatregelen ook voor eigen rekening.
Mogelijk wordt een dergelijk onderzoek later verplicht. "Wij adviseren u dan ook uw onderzoeksresultaten zorgvuldig te bewaren."

EIGEN PANDEN

De gemeente Utrecht bekijkt op dit moment de eigen gebouwen die na 1999 zijn opgeleverd of verbouwd. De resultaten van die inventarisatie zijn waarschijnlijk over een paar weken bekend.
Tot nu toe zijn er geen gemeentelijke gebouwen gevonden waarbij er een risico op instorten is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.