Utrechtse videomaker maakt film van de mooiste stukjes Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - De Utrechtse videomaker Roald van Stijn heeft vandaag een video online gezet over het Utrechtse landschap. Hij wil mensen daarmee stimuleren om van "de bank af te komen" en de allermooiste stukken van onze provincie zelf te ontdekken.
Van Stijn maakt professionele bedrijfsfilms maar wilde in zijn vrije tijd "iets maken waardoor mensen beseffen hoe magisch mooi onze provincie is". Hij is zeker vijf jaar bezig geweest met het maken van de film Landscapes of Utrecht.
De opnames van deze beelden hebben volgens de videomaker "heel veel tijd en discipline gekost". "Keer op keer ben ik weer op pad gegaan om 'dat ene speciale moment' vast te kunnen leggen. Bijvoorbeeld voor het shot waarin ik een monsterlijke shelfcloud boven de polder van Westbroek film. Een shelfcloud is al schaars, helemaal dat zo'n wolk over Utrecht trekt."
Verder zitten in de video onder meer beelden van de Domtoren in de mist, de Kaapse bossen, landgoed Heidestein en het stuifzand in Soestduinen. Roald van Stijn is vanavond te gast in het RTV Utrechtprogramma UVandaag om te praten over zijn film.

Landscapes of Utrecht; Utrechtse videomaker maakt film van mooiste stukjes Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.