CDA Soest wil opheldering over reljongeren

SOEST - In Soest zijn opnieuw zorgen om overlastgevende jongeren in de wijk Smitsveen. Volgens de lokale CDA-fractie was het vorige maand opnieuw raak, toen vijftig jongeren zich intimiderend gedroegen bij de sporthal.
De jongeren vielen kinderen die uit de sporthal kwamen lastig en ze zouden brandjes hebben gesticht. Volgens CDA-gemeenteraadslid Jos Dijkmans kwam de politie niet opdagen nadat omstanders de politie hadden gebeld: "Wij vinden dat dat echt niet kan. Als een burger 112 belt, en zelfs tot twee keer toe, moet de politie gewoon komen. Ik begrijp best dat er soms te weinig politie in de regio is, maar dan moeten er wel prioriteiten gesteld worden. En wat ons betreft is dit een belangrijke prioriteit."
Het CDA wil nu van de gemeente weten wat er precies in Smitsveen is gebeurd én hoe het er veiliger kan worden. De wijk wordt namelijk al jarenlang geteisterd door hangjongeren. Daarom besloot de burgemeester onlangs nog tot extra cameratoezicht. Ook bij winkelcentrum Overhees, verderop in Soest, zou steeds vaker overlast van jongeren zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.