RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Inzamelingsactie voor bedfiets Meander

1/2
AMERSFOORT - Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort is een inzamelingsactie begonnen voor een speciale fiets. De bedfiets is voor patiŽnten die aan het bed gekluisterd zijn en weinig bewegen. Het apparaat zou voor deze mensen een oplossing kunnen zijn.

De bedfiets is een apparaat voor patiŽnten die op bed liggen. Vanuit een liggende positie kunnen zij de trappers zowel met hun handen als voeten bedienen.

"In het apparaat zit een soort motortje, waardoor de benen gaan bewegen", legt verpleegkundige Henrieke de Vries uit, ze werkt op de longafdeling van het Meander. "Daardoor houden de mensen wel hun beweging en is er geen afbreuk van spiermassa. Dat is beter voor het herstel."

De bedfiets kost 7500 euro. Het apparaat valt niet onder de begroting van het ziekenhuis en kan daarom nog niet aangeschaft worden. Met hulp van de stichting Vrienden van het Meander hoopt het ziekenhuis het geld binnen te halen. Dat gaat de stichting doen met de verkoop van oliebollen. De actie is vandaag begonnen.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht