Henk Koelewijn: "Al is de leugen nog zo snel..."

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Henk Koelewijn uit Bunschoten heeft er vertrouwen in dat de waarheid in zijn zaak op tafel komt te liggen. Dat laat hij weten aan RTV Utrecht. De 58-jarige vader van negentien kinderen wordt verdacht van mishandeling van enkele van zijn zoons en dochters. Ook wordt hij beschuldigd van ontucht met een dochter.
Tijdens een pro-formazitting kreeg de diepgelovige Koelewijn niet de gelegenheid om zelf aan het woord te komen. Tegen RTV Utrecht zegt hij: "Het gaat niet goed met mij. Als er gerealiseerd wordt wat mijn vrouw en ik moeten meemaken, nu al anderhalf jaar lang."
Koelewijn werd in september 2016 gearresteerd en zat bijna een jaar in voorarrest. In de zomer van dit jaar oordeelde de rechter dat de vader zijn zaak onder strenge voorwaarden thuis mocht afwachten. Zo draagt hij een enkelband en mag hij geen contact zoeken met de kinderen die aangifte tegen hem gedaan hebben.

FOUTE WEG

Volgens Koelewijn is het Openbaar Ministerie niet objectief. "Ik heb zelfs in de stukken gelezen dat er een foute weg wordt bewandeld, maar omdat de aangevers (zijn kinderen red.) zeer betrouwbaar worden geacht is dit alles doorgezet."
Op 25 april wordt de zaak Aalbes, de codenaam voor de zaak-Koelewijn, inhoudelijk behandeld. Dan komt ook de officier van justitie met een strafeis. Koelewijn houdt vertrouwen: "Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.