Roltrappen Jaarbeurszijde naar hoger niveau

UTRECHT - De gemeente gaat de roltrappen en liften bij het Jaarbeursplein en de Moreelsebrug verbeteren. Dat laat wethouder Victor Everhardt vandaag weten in een brief aan de gemeenteraad.
De roltrappen zijn zodanig berucht dat er vorige maand een Twitter-account is geopend om aan te geven of ze werken. "Uiteraard zijn wij zelf ook niet tevreden over de vele storingen en zijn er maatregelen genomen", aldus de D66'er.

ROLTRAPPEN

De roltrappen aan de Jaarbeurszijde krijgen technische aanpassingen en worden intensiever onderhouden. In plaats van 5 keer per jaar, wordt nu iedere maand regulier onderhoud gepleegd. De storingsgevoelige onderdelen zijn vervangen of verbeterd.
Volgens Everhardt ligt de oorzaak van het vele uitvallen bij externe oorzaken als afval en vandalisme. "Omdat de roltrappen tussen bouwprojecten liggen, veroorzaken los bouwmateriaal en zand veelvuldig de storingen. Daar is op dit moment geen afdoende oplossing voor", aldus de wethouder.

IN DE LIFT

De liften bij de Moreelsebrug krijgen vanaf januari 2018 een storingssignalering door middel van matrixborden, zodat te zien is of de lift aan de andere kant werkt. Door technisch onderhoud moet het aantal storingen terug worden gebracht. Om falen bij hogere temperaturen te voorkomen, krijgen de liften bovendien een verbeterd ventilatiesysteem.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.