Forza Friends wint 2500 euro en vrijwilligerstrofee

© Vrijwilligerstrofee
UTRECHT - DVSU Forza Friends heeft vanavond de eerste prijs in de categorie 'Organisaties en Initiatieven' in de wacht gesleept tijdens de uitreiking van de WijMakenUtrecht-vrijwilligerstrofee 2017. De vereniging biedt voetbal voor kinderen en volwassenen met een beperking.
De jury roemde "de groep enthousiaste vrijwilligers en ouders, jong en oud, die elkaar iedere week treffen om een mooie sportdag voor deze kinderen mogelijk te maken". De vereniging mocht hiervoor 2.500 euro in ontvangst nemen.

HANDWERKATELIER

De tweede prijs (1.500 euro) was voor Handwerkatelier van Hagar tot Ruth. Dit atelier biedt laagdrempelige handwerklessen en naailessen aan oude en nieuwe Utrechters. Iedereen is welkom, elk taalniveau en elke achtergrond. "In de drukte is het project een rustpunt in wijk Overvecht (en ook in Kanaleneiland), waar mensen zich veilig voelen en tot bloei komen", vond de jury.
Derde prijswinnaar (1.000 euro) was Digiwijs (Wij3.0), die ieder jaar computercursussen voor 350 cursisten verzorgt. De jury was onder de indruk van hoe Digiwijs "continu met de tijd meegaat". Zo geven ze inmiddels les in de Cloud en Open Office pakketten, en ontwikkelen ze zelf bijbehorend lesmateriaal.

VRIJWILLIGERS

Uit de drie genomineerde vrijwilligers koos de jury Malika Moussaoui-Sadki als winnares. Malika zet haar jarenlange ervaring als mantelzorger (voor haar dochter) in als vrijwilliger bij Steunpunt GGZ Utrecht, waar ze andere mantelzorgers begeleid. "Het geeft mij energie om andere mensen in hun kracht te zetten", aldus Malika. De jury vond haar "een lichtend voorbeeld, vooral voor andere vrouwen".

JURY

De jury bestond uit Boudewijn van Uden (directeur communicatie ASR), Hanneke van der Marel (directeur VSU), Lorissa Jonker (winnaar 2016/Hospice), Marloes Metaal-Froon (raadslid CDA), Radj Ramcharan (lid Vrijwilligers Advies Raad), Rianne Brouwers (directeur 't Hoogt) en Rijk van Ark (directeur Utrecht marketing).
De trofees werd uitgereikt tijdens een speciaal diner voor 200 Utrechtse vrijwilligers in restaurant Kantien.