Megakerstboom IJsselstein springt aan: blikseminslag of test?

IJSSELSTEIN - De megakerstboom in IJsselstein wordt weliswaar pas morgen officieel ontstoken, vanochtend gingen onverwachts toch een aantal lichtjes aan. Ooggetuigen melden vanochtend een enorme flits te hebben gezien.
"Het was nog donker en ik liet met m'n vriend de honden uit, toen we plots een felle flits zagen en daarna een enorme knal hoorden", vertelt ooggetuige Anja Kraaij aan Radio M Utrecht. "De lampjes aan de Gerbrandytoren sprongen daarna direct aan." Een automobilist vanuit Hilversum zag eveneens een felle flits.
Herbert van Zijl van de Stichting Kerstboom was vanochtend eveneens verrast door het feit dat er inmiddels een aantal lampjes brandt. Hij denkt dat de bliksem is ingeslagen. "Je ziet dat er nu al een aantal lampjes brandt, dat kan met die inslag te maken hebben. Een technicus is onderweg naar de toren om te kijken wat er aan de hand is."
Alticom, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de techniek van de lampjes in de Gerbrandytoren, kon dit nog niet bevestigen. Momenteel worden wel de lampjes getest, meldde een woordvoerder van het bedrijf.
Zaterdag gaan de lampjes bij de Gerbrandytoren pas officieel aan. Dit gaat gepaard met een optreden van O'G3NE.

"Een bliksemschicht sloeg boven in de toren en we zagen een grote vuurbal"