Vanaf zondag extra intercity's vanuit Utrecht

UTRECHT - De nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen, die zondag ingaat, gooit de treintijden niet ingrijpen op de schop. Belangrijkste wijziging is de tienminutentrein, die vanaf zondag zeven dagen per week tussen Amsterdam, Utrecht en Eindhoven pendelt.
Omdat er daardoor meer treinen rijden, hebben de reizigers minder wachttijd en meer kans op een zitplaats. De NS hoopt op termijn ook tienminutentreinen tussen Schiphol, Utrecht en Arnhem in te zetten. "Maar daarvoor moeten we eerst de infrastructuur nog aanpassen", zegt een woordvoerder.
Reizigers zijn tevreden met de tienminutentreinen, zegt woordvoerder Hessel Koster, vooral omdat ze niet meer op de klok hoeven te letten. "Reizigers gaven dus aan dat ze minder hoefden te wachten op het station en daardoor minder geneigd waren om überhaupt op de klok te kijken voordat ze naar het station vertrekken omdat er toch wel snel een trein komt."

MEER SPRINTERS

Ook tussen station Houten Castellum en Utrecht Centraal gaan in de spits meer treinen rijden. Dat betekent dat je ook daar elke tien minuten een sprinter kunt pakken. Met de nieuwe dienstregeling worden dagelijks in heel het land 130 treinen extra ingezet, vijftig intercity's en tachtig sprinters.

REIZIGERS

Het spoorboekje is niet het enige dat zondag verandert. Vanaf dan spreekt de NS in de intercommededelingen op stations en in de treinen niet meer 'dames en heren' aan, maar 'beste reizigers'. "Maar de conducteurs bepalen in direct contact zelf hoe ze iemand aanspreken."

BUS

Ook de stad- en streekbussen gaan met een nieuwe dienstregeling werken, zo wordt de bereikbaarheid van Houten verbeterd met twee nieuwe lijnen. Een overzicht van dienstregeling van de bussen is
te vinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.