Klachten over omleidingen Croeselaan: "Gemeente zoekt randjes van veiligheid op"

UTRECHT - De verkeerssituatie op de Croeselaan leidt tot gevaarlijke situaties. Door werkzaamheden aan de straat moeten fietsers vaak omrijden en daardoor gaat het volgens omwonenden regelmatig bijna mis.
Volgens de buurt is er in de ochtendspits soms geen doorkomen aan. "Je komt er nauwelijks door. Als ik straks op kantoor zou komen, vragen collega's aan elkaar: weer heelhuids erdoor gekomen?" zegt Arja Even. Ze fietst elke dag over de Croeselaan naar haar werk.
"Het is zó druk en vol dat je er vaak nauwelijks doorkomt. Maar ook de veiligheid: er zijn hier dodelijke ongelukken gebeurd en toch zie je ineens dat er toch weer een nieuw stuk weg wordt opengebroken."
Ook de Fietsersbond herkent de problemen. "Dit is een bekend verhaal, hier uiten we al jaren onze zorgen over deze tijdelijke situaties", zegt Peter van Bekkum van de Fietsersbond. "Je ziet dat het geregeld misgaat. Meestal zijn het net-niet-aanrijdingen, mensen die elkaar aankijken en soms wat vloeken. De gemeente zoekt echt de randjes op van wat veilig is."
De gemeente Utrecht laat weten met omwonenden over een concrete oplossing te willen praten.