Vlokjesdag: het sneeuwde in de provincie

PROVINCIE UTRECHT - De eerste echte sneeuw is vanochtend gevallen in onze provincie. Dat leverde fraaie kiekjes op! Niet alleen van mensen, maar ook de panda's in Rhenen genoten van de sneeuw.
Volgens Weeronline was het wel natte sneeuw: "Winterse buien met hagel en natte sneeuw trekken over het land. De stevige noordwester maakt het guur. Vanavond maakt het binnenland ook kans op sneeuw. Morgen vallen de meeste winterse buien in het midden en noorden. Zondag valt eerst sneeuw, later wordt het zachter met veel regen."
Voor vandaag heeft het KNMI al code geel afgegeven vanwege gladheid door hagel- en sneeuwbuien. De VID waarschuwt automobilisten ook voor het winterse weer met bijbehorende gladheid. Ze raden automobilisten aan de weerberichten en waarschuwingen de komende dagen goed in de gaten te houden.

PAS RIJSTIJL AAN

Rijkswaterstaat erkent de problemen op de weg en adviseert automobilisten hun rijstijl aan te passen. "In de loop van de middag komen er nieuwe winterse buien aan dus het blijft oppassen geblazen en we gaan ook preventief strooien. Je kunt zeker de weg wel op, maar het is zeker zaak om afstand te houden en niet te hard te rijden", aldus Jaap Volkerts van Rijkswaterstaat.
Heeft u ook een mooie foto van of in de sneeuw gemaakt? Mail hem dan naar nieuws@rtvutrecht.nl of stuur ons een berichtje op Facebook!

Naast foto's, maakten ook veel mensen filmpjes van de sneeuw

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.