PVV doet in Utrecht mee aan gemeenteraadsverkiezingen

UTRECHT - De PVV doet volgend jaar mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht. Dat heeft Geert Wilders zojuist bevestigd. "We worden geen islamitische stad', zei Wilders. "We vonden dat we de Utrechters niet in de steek mochten laten. Daarom doen we mee."
Volgens de PVV is de stad zwaar geïslamiseerd en heeft Utrecht een ultralinks college. Wilders zei vanmiddag een 'tegengeluid' te willen laten horen.
Henk van Deún is de beoogde lijsttrekker. Hij is volgens de partij na de politieschool gaan werken bij de politie in Utrecht. Vanaf 2008 is Henk van Deún als coördinator Sociale Recherche werkzaam in het westelijk deel van de provincie Utrecht. Volgens Wilders hebben meer geschikte kandidaten zich intussen gemeld.
Momenteel is de partij van Wilders alleen vertegenwoordigd in de gemeenten Den Haag en Almere. In december kondigde Wilders al aan dat zijn partij in 2018 in zo veel mogelijk gemeenten wil meedoen. Concreet noemde hij onder meer al Rotterdam, Urk en de Twentse gemeenten Enschede, Almelo en Twenterand.
Geert Wilders zat in 1997 en 1998 zelf als gemeenteraadslid in de raad van Utrecht, voor de VVD.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.