Zeist wil onderzoek naar veiligheid Den Dolder

ZEIST/DEN DOLDER - Burgemeester Koos Jansen van Zeist heeft gevraagd of er onderzoek kan worden gedaan naar de gebeurtenissen rond de vermissing en de dood van Anne Faber en het effect daarvan op de samenleving in Den Dolder. De onderzoeksraad voor de Veiligheid zou dit onderzoek moeten doen.
Volgens de gemeente is de onrust onder bewoners en ondernemers groot. Daarom kwam er extra politiesurveillance en werd er extra bewaking ingehuurd, met name rond station Den Dolder. Deze maatregelen zijn inmiddels verlengd.
"We doen het maximaal mogelijke op dit vlak. Maar de vraag is gerezen: doen we ook het optimale? Ik heb de Onderzoeksraad voor Veiligheid gevraagd om ons te helpen bij het beantwoorden van die vraag. Op donderdag 23 november jl. heb ik daartoe een verzoek gedaan", aldus de burgemeester in een schriftelijke reactie.
Met dit onderzoek wil de burgemeester inzicht krijgen in de veiligheid in Den Dolder en omgeving in relatie tot de instellingen. Daarbij gaat het om de schakelpunten bij de resocialisatie van gedetineerden enerzijds en de samenleving anderzijds. Koos Janssen: "Doel van dit onderzoek is bij te dragen aan optimale veiligheid en veiligheidsgevoelens. Dit onderzoek moet ten dienste zijn van een leefbare en veilige samenleving."
De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft aan de burgemeester laten weten interesse te hebben om het onderzoek uit te voeren.
De onrust in Den Dolder ontstond nadat duidelijk werd dat Michael P., de verdachte van de moord op Anne Faber, behandeld werd in de forensisch psychiatrische kliniek van Altrecht.