700 miljoen extra voor aanpak wegennet

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat trekt 700 miljoen euro extra uit om knelpunten in het wegennet aan te pakken. In de regio Utrecht komt er een programma, waarin bij nieuwe maatregelen de nadruk zal liggen op openbaar vervoer. Daarnaast komt het geld vrij voor de verbreding van de A27 bij Utrecht.
Ook de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) wordt bij de plannen betrokken. Eerder werd al bekend dat de gemeente en de provincie miljoenen beschikbaar stellen om de Noordelijke Randweg in Utrecht (NRU) te verbeteren en de kruisingen op de route langs de wijk Overvecht te verdiepen.
Uiterlijk 1 mei 2018 worden definitieve knopen doorgehakt, inclusief een aantal uitgewerkte korte termijnmaatregelen, die onder meer gebaseerd zijn op slimme en duurzame mobiliteit.
TREINEN
Verder trekt het ministerie 150 miljoen euro uit om extra parkeerplekken voor treinen te realiseren. Daaraan dreigde een tekort te ontstaan omdat de NS meer treinen koopt.
In het regeerakkoord werd al aangekondigd dat een reeks knelpunten zou worden aangepakt. Het gaat verder onder meer om de A2 tussen Deil en Den Bosch en de A1 bij Barneveld, de A58 tussen Tilburg en Breda en de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem. Verder gaat er 50 miljoen naar de verbetering van de verkeersveiligheid op zogeheten N-wegen (vaak provinciale wegen).
In Brabant wordt verder het Wilhelminakanaal verbreed. Door herbouw van Sluis II wordt het bevaarbaar voor grote schepen. En in het noorden worden drie bruggen op de vaarweg Lemmer-Delfzijl aangepast zodat hogere containerschepen kunnen passeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.