Tientallen ongevallen door gladheid

DE BILT - Het winterse weer leidde in de nacht van vrijdag op zaterdag verspreid over het hele land tot ruim dertig ongevallen, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). De meeste ongelukken waren in het oosten van het land, maar ook in onze regio waren enkele glijpartijen.
Rond middernacht vloog op de A28 ter hoogte van Soesterberg een auto over de kop. De bestuurder raakte vermoedelijk in een slip bij het wisselen van rijstrook en raakte de macht over het stuur kwijt. De automobilist kon zelf uit de auto komen en is er met lichte verwondingen vanaf gekomen.
Door de flinke sneeuwval schaarde eerder op de avond een vrachtwagen op de Van Weerden Poelmanweg (N413) in Soest. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

CODE GEEL

Het KNMI heeft voor vandaag code geel ingesteld in verband met het winterse weer. Het weerinstituut waarschuwt voor gladheid als gevolg van winterse buien. Het verkeer moet ook rekening houden met gladde wegen door bevriezing van natte weggedeelten.
In het hele land trekken pittige winterse buien over met (natte) sneeuw, hagel en plaatselijk onweer van het noordwesten naar het zuidoosten. Met uitzondering van de kustgebieden waarschuwt het KNMI voor gladheid als gevolg van de winterse neerslag.

SNEEUW

In het oosten van het land zijn veel snelwegen sinds vanochtend vroeg al bedekt met een vers pak sneeuw. Plaatselijk ligt er zeker 12 centimeter. De wegen rond Arnhem zijn bijvoorbeeld helemaal wit. Ook de Veluwe, de Sallandse Heuvelrug en grote delen van de Achterhoek en Limburg zijn bedekt met een witte deken, meldt Weeronline.
Rijkswaterstaat heeft sinds vrijdagmiddag al 4,5 miljoen kilo zout op de wegen gestrooid en is nog steeds bezig. Volgens het KNMI is er in de avond en de nacht naar zondag opnieuw kans op gladheid en kan er een enkele sneeuwbui vallen.

Tientallen ongevallen door gladheid